Poslije uvodnih 5:5 domaćin je napravio seriju od tri vezana poena. Prednost su Makedonci držali i sredinom seta (16:14), da bi do vodstva od 1:0 u setovima stigli rezultatom 25:20.

Drugi set bio je dota neizvjesni u odnosu na prvi. Ipak, poslije 27 minuta igre domaćin kvalifikacionog turnira stigao je do dva seta prednosti. Najbolji bh. odbojkaši odlično su parirali Makedoncima koji su uspjeli iskoristili drugu set-loptu i na kraju sa 26:24 osvojiti drugi set.

Kako je naša selekcija igrala na startu trećeg seta najbolje govori time-out kojeg je Mahmutović pozvao poslije uvodsnih 4:0 za Makedonce. Ni minuta odmora nije uspjela prekinuti seriju domaćina, koji su osvojili još dva poena, prije nego su naši odbojkaši stigli do prvog poena u trećem setu.

Ni činjenica da je danas Davora Dominikovića, koji inače igra primača servisa, skinuo kao libera, nije mnogo pomogla našoj selekciji.

Prednost s početka trećeg seta je dodatno rasla, pa je protivnik ubrzo imao devet poena prednost (17:8), a već tada je bilo jasno da će Makedonija doći do druge pobjede u protiv BiH i drugog trijumfa u kvalifikacijama. Sjeverna Makedonija je do maksimalnog trijumfa nad bh. odbojkašima stigla nakon što je treći set sa 25:13 riješila u svoju korist.

Ni 21 poen korektora naše selekcije Adi Osmanovića nije bilo dovoljno za povoljniji ishod meča po naš tim, a isti učinak je u redovima Makedonaca imao Aleksandar Ljaftov.

Posljednji susret na kvalifikacionom tuniru u Skoplju naša selekcija igra sutra od 18 sati protiv Turske, koja nas je u prvom susretu savladala s maksimalnih 3:0.