U prvom meču 1. kola grupe D na Evropskom prvenstvu za rukometaše u Poljskoj Mađarska je sa 32:27 protiv slavila Crne Gore. Crnogorci su tako i u svom 10. meču na evropskim prvenstvima ostali bez pobjede. Mađari su krenuli izrazito ofanzivno u ovaj meč, pa su tako već nakon pet minuta igre imali četiri gola prednosti, bilo je 5:1.

Prednost su povećali u desetoj minuti kada su došli do maksimalnih plus šest u prvom dijelu (9:3), ali popularni đetići nisu se predavali, pa su uspjeli da smanje zaostatak na tri gola (11:8). Nagy i društvo na odmor odlaze sa rezultatom 16:12.

Crna Gora probudila se u drugom dijelu, a velika šansa je propuštena na 10-ak minuta do kraja, kada je nakon gola Čavora, zvanično najmlađa selekcija na šampionatu prišla na 25:23 uz igrača više.

Ali onda je uslijedila serija Mađara od 4:0 i utakmica je bila riješena u 55. minuti. Banhidi sa šest golova i Ancsin sa pet su vodili ekipu Talanta Dujshebave do pobjede, dok su Ivancsik i Jamali postigli po četiri gola. Na drugoj strani najefikasniji je bio Borozan sa sedam, dok je Čavor dodao pet golova.

U grupi C ili grupi smrti Španija je bila bolja od Njemačke sa 32:29, a švabe su bolje otvorile meč. Vodili su sa  5:3, ali nakon uslijedio je preokret Španaca, koji su od 13. do 24. minute napravili seriju od 9:2 i poveli sa 18:12. Do kraja poluvremena samo su Nijemci pogađali, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 18:15.

Početkom drugog dijela Cadenas je na terenu imao samo tri igrača u jednom trenutku, zbog isključenja, ali pokušaje Njemačke da sustignu rezultat zaustavljao je sjajni Arpad Šterbik.

Svaki pokušaj povratka Švaba u meč nije mogao dalje od tri gola zaostatka, osim kada je Pieczkowski u 51. minuti pogodio za 28:26. Međutim, Valera sa penala i Tomas sa pozicije krila odvode Španiju na 30:26 pet minuta do kraja.Do kraja meča Španci su imali dva isključenja, ali sve što su Nijemci uspjeli bilo je da meč završe sa tri gola zaostatka (32:29).

Valero Rivera postigao je sedam, a Victor Tomas pet golova za Španiju, dok je Arpad Šterbik imao 14 odbrana. Kod Njemačke Christian Dissinger postigao je šest golova.

KOMENTARI:
Loading...