Takmičenje u kvalifikacionim grupama D, F i I došlo je do samog finiša. U grupama D i F večeras će se igrati mečevi 10. kola dok je u Grupi I, u kojoj se nalazi pet selekcija, na rasporedu također posljednje, 8. kolo.

Prepuni samopuzdanja

Uzbudljivi mečevi očekuju se u Varšavi, gdje će Poljska u 10. kolu Grupe D ugostiti preporođenu Irsku predvođenu trenerom Martinom O’Neillom, čiji su izabranici uspjeli kod kuće nadigrati Nijemce (1:0) došavši u situaciju da se bore za direktan plasman na Euro 2016. Žele li se direktno plasirati na EP Irci moraju pobijediti Poljake u gostima ili odigrati neriješeno s tim da rezultat bude veći od 1:1 radi bolje međusobnog omjera (prva utakmica završena 1:1).

Irci prepuni samopouzdanja dočekuju ovaj duel svjesni težine zadatka koji ih očekuje.

– Poljska će biti težak ispit. Svjesni smo toga. Znamo šta nam je činiti u Poljskoj. Morat ćemo juriti ili neki visok remi. Ali, da budem iskren, ići ćemo na pobjedu, poručio je selektor Irske.

U Grupi F svoju bitku za drugo mjesto vodit će Rumunija i Mađarska na Farskim Otocima, odnosno u Grčkoj. Nešto lakši zadatak trebali bi imati Rumuni koji su veliki favoriti protiv Farana, dok će mnogo teže biti Mađarima protiv odavno otpisane, ali uvijek tvrde Grčke.

Sjeverna Irska brani prvo mjesto

Lider grupe Sjeverna Irska, želi li sačuvati prvo mjesto na tabeli, morat će osvojiti barem bod u Finskoj, s obzirom na to da bi u slučaju poraza i pobjede Rumunije, imali isti broj bodova kao Rumuni s tim da bi bili drugi zbog lošijeg međusobnog omjera s Rumunijom.

Albanija će u Jervenu igrati historijski meč u Grupi I. Albanci već imaju siguran baraž, a savladaju li Armeniju poslat će Dance u doigravanje i prvi put u historiji izboriti veliko takmičenje.

KOMENTARI:
Loading...