Nogometni reprezentativac BiH Edin Višća jučer ujutro trebao se priključiti svom klubu Istanbul BB na početak priprema za narednu sezonu. No, nakon užasavajućih terorističkih napada na istanbulskom aerodromu “Ataturk” u utorak uvečer, Višća je, prema uputstvima čelnika kluba, ostao u BiH, a saigračima će se priključiti danas.

Kako je za “Avaz” rekao, iz kluba su mu javili da ne dolazi, ali i da se situacija tokom jučerašnjeg dana stabilizirala.

– U stalnom sam kontaktu s upravom kluba, saigračima i prijateljima koji su tamo. Na veliku sreću, niko nije povrijeđen u ovom užasnom, zastrašujućem napadu. Ovo je strašno, nepojmljivo zdravom ljudskom razumu, naježim se kad pomislim. Rekli su mi da se stanje u Istanbulu tokom dana normaliziralo, tako da ću sutra (danas, op. a.) krenuti – rekao je Višća.

Na pitanje je li zabrinut zbog nestabilne sigurnosne situacije, jer je ovo već 11. veliki napad u posljednjih godinu dana u Turskoj, Višća je rekao da jeste, ali da se svugdje dešavaju strašne stvari.

– Ja sam već pet godina u Turskoj,  a posebno zastrašujuća, u segmentu terorističkih napada, ova je posljednja. Nijednom čovjeku nije svejedno, ali se ne osjećam ugroženo. Uostalom, gdje ste to danas sigurni! Velike su mjere sigurnosti po cijelom gradu i nisam imao problema. Žao mi je nedužnog naroda koji je stradao – istakao je on.

Višća je imao ponajbolju sezonu od svih bh. reprezentativaca, stoga i ne čudi zainteresiranost brojnih evropskih klubova da 26-godišnjeg krilnog napadača dovedu u svoje redove. On kaže da trenutna situacija u Turskoj nikako neće utjecati na tu odluku, već samo dogovor između njega i čelnika kluba. Ističe da je zadovoljan statusom u Istanbulu.

– Sutra (danas, op. a.) počinju pripreme, ima još skoro dva mjeseca ljetnog prijelaznog roka. U kontaktu sam s ljudima iz kluba, ima nekih ponuda i kada dođem tamo, razgovarat ćemo. Što se tiče mene, ja sam sretan i zadovoljan u Istanbulu, igram standardno i imam podršku i uprave i navijača. Ako bude neka konkretna ponuda koja će zadovoljiti i mene i klub, onda ću promijeniti sredinu, vidjet ćemo šta će biti – rekao je Višća.

KOMENTARI:
Loading...