Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko danas je na Federalnom sudu italijanskog nogometnog saveza, gdje je razmatrana žalba na njegovu suspenziju od dva meča, koju je dobio zbog crvenog kartona protiv Genove.

Džeko se na sudu pojavio u pratnji team menadžera Manuela Zubirije, a kako je Roma u nezavidnoj poziciji kada su u pitanju povrijeđeni igrači, zvaničnici rimskog kluba odlučili na drugu žalbu nakon što je prva odbijena.

Odluka će biti dopnesena u narednih sat-dva, a Roma se nada da će olakšavajuća okolnost u ovom slučaju biti činjenica da Edin nikad nije dobio crveni karton.

Osim toga, ukazuju na to da riječi koje je Džeko izgovorio “fu*k off” predstavljaju psovku, a ne direktnu uvredu sudiji. O uvredi bi se radilo, kako navode talijanski mediji, da je Džeko izgovorio “f*ck you”.

“Vidjet ćemo šta će sud odlučiti. Imam veliku želju da se vratim na teren. Nogomet je moj život, jedva čekam da se vratim i pomognem ekipi u narednim utakmicama”, izjavio je Džeko i kratko prokomentarisao jučerašnju utakmicu protiv Chieva, koja je završena rezultatom 3:3.

“Nedostajalo nam je mnogo igrača, ekipa je igrala dobro, ali nedovoljno za pobjedu. Izgubili smo dva boda, nesretno smo ostali bez pobjede. Moji saigrači su dali sve od sebe, borili su se do zadnje minute. Međutim, nekada je dobar i bod. Sljedeću utakmicu igramo kući i idemo na pobjedu”, dodao je napadač Rome.

Kazao je da nije zabrinut što je Roma na petoj poziciji.

“Nisam zabrinut, još mnogo bodova je u igri. Osamnaest utakmica je do kraja sezone”, jasan je bio Džeko, koji je pohvalio i suigrača Umara Sadiqa, koji je u posljednja dva susreta postigao dva gola.

“On je veoma talentovan igrač, bit će veoma važan za ekipu. Odlično radi i zaslužuje da postiže pogotke. Nadam se da će ih biti mnogo u budućnosti”, istakao je Edin Džeko.

Odluka suda bi trebala biti saopćena večeras.

Podsjetimo, Džeko je crveni karton dobio na utakmici protiv Genove odigranoj 20. decembra u okviru 17. kola talijanske Serije A, koju je Vučica dobila rezultatom 2:0.

Narednu utakmicu Roma igra na Olimpicu u subotu protiv Milana, a u Romi se nadaju da će Džekina suspenzija biti ukinuta te da će predvoditi napad Vučice u važnoj utakmici.

KOMENTARI:
Loading...