Na tri kladioničarska tiketa dva kuma iz Banje Luke zaradila su 99.208,5 KM, a ukupno su uplatili 150 KM, po 60 KM na dva identična tiketa i 30 KM na trećem.

Kumovi su tako zaradili blizu 100.000 KM, čime su ostvarili najveći dobitak i pokazali posebno kvalitetno košarkaško znanje, piše EuroBlic. 

Preokret Sarajlije

Sretni ili, bolje rečeno, spretni igrač pogodio je ukupno 14 parova, a na tiketu je kombinirao konačne rezultate košarke, zbir broja koševa, broj koševa igrača kao i mečeve tenisa, a uplatio je po 60 KM na dva identična tiketa.

Ukupna kvota bila je 661,32, a dobitak po tiketu 39.683,40 KM. Njegov kum je prepisao tiket, uplativši 30 KM, a zaradio je 19.841,70 KM. 

Najviša pojedinačna kvota na tiketu bila je 1,95 na ponudu da će Milko Bjelica dati manje od 12,5 koševa u duelu protiv Cedevite.

Iako je utakmica bila s puno poena, ulogu egzekutora je u beogradskom tipu preuzeo Džejms Feldin (James Feldine), pa je Bjelica ostao ispod kvote.

Također, puno uzbuđenja donio je meč BiH tenisera Damira Džumhura, na njega je kvota bila 1,9 u duelu sa Italijanom Paolom Lorenzijem a nakon što je izgubio 0:2, Džumhur je preokrenuo meč. Ostale kvote su bile oko 1,5.

Isplaćen dobitak

Bojan Simakić, menadžer jedne kladionice, ističe da je ovo najveći isplaćeni dobitak.

– Ovo je najveći iznos koji je isplaćen u našoj kladionici, a dosadašnji rekord iznosio je 81.068,34 KM. Zanimljivo je da je i prethodni najveći dobitak pogodio isti igrač koji je i u novembru prošle godine uplatio tri identična tiketa. Na ovaj način ovaj igrač je definitivno pokazao određeno znanje i mi mu čestitamo na dobitku. Inače, maksimalna isplata po jednom tiketu u našoj kladionici je 50.000 KM, a igračima garantujemo isplatu u izuzetno kratkom roku – rekao je Simakić.

(Izvor: Avaz.ba)

KOMENTARI:
Loading...