Kapiten naše reprezentacije i prvotimac italijanske Rome Edin Džeko odgovarao je na zanimljiva pitanja navijača Rome iz Kine.

Na pitanje koliko golova planira postići u slijedećoj sezoni, Džeko je odgovorio kako nije razmišljao o tome ni prije, a ni u toku sezone.

“Postizanje golova je moj posao, ali najvažnija stvar za mene je da klub dolazi do pobjeda i osvaja trofeje”, rekao je Džeko.

Upitan šta mu je Miralem Pjanić rekao prije dolaska u Romu, naš reprezentativac je izjavio da je Romu počeo pratiti prije nekoliko godina, od kada je Miralem tu, ali je i prije znao da je to veliki tim.

“Klub je bio veoma dobar i igrao je dobro protiv Manchester Cityja kada sam ja bio tamo. Također, Pjanić mi je rekao puno pozitivnih stvari te da ova momčad može osvajati trofeje. To je ono što svaki fudbaler želi i to je razlog zašto sam ovdje.”

Govorio je i o prijateljstvu sa Pjanićem, te s kojim bi igračem volio igrati u napadu pošto mu više odgovara kada igra u formaciji sa dva napadača.

“Prema mom mišljenju, najbolji napadač na svijetu je Zlatan Ibrahimović, pa kada bih imao šansu da igram sa nekim u tandemu, definitivno bih izabrao njega”, rekao je Džeko.

Fanove je zanimalo i kako Džeko balansira između fudbala i porodičnog života.

“Sada sam otac i život je drugačiji”, odgovorio je Džeko, dodajući kako ga porodica podržava i pomaže mu u uspjehu.

Džeko je odgovorio na ukupno 15 pitanja za Romine navijače iz Kine, te im poželio sretnu Novu godinu.

KOMENTARI:
Loading...