Povodom pisanja mnogih medija o interesu italijanskih velikana Milana i Intera za kapitena bh. reprezentacije Edina Džeku, N1 je kontaktirao Jasmina Ligatu PR-a Edina Džeke, koji tvrdi da Edin, barem još ovu sezonu, ostaje u Romi.

Luciano Spalletti se ne želi odreći Edina Džeke nakon samo jedne sezone u dresu žuto-crvenih. Govorio je to stručnjak iz Toskane nekoliko puta od otvaranja ovog prelaznog roka. Međutim, interesovanja za našeg dijamanta, ne manjka. Kako doznajemo, za usluge Edina Džeke bilo je sainteresovano barem pet klubova, ali uprava Rome, Spalletti, ali i sam Džeko, odlučili su da je ostanak u redovima “Vučice” najbolji potez.

Potvrdio je to i Jasmin Ligata, PR Edina Džeke, koji nam je otkrio ko je sve bio zainteresovan za usluge najboljeg strijelca reprezentaciji BiH u historiji.

Edina su tražila dva kluba iz Engleske, tri kluba iz Kine. Roma, Spalletti i Džeko su sve to odbili. Ako Spalletti kaže da Džeko ne ide nigdje i Edin kaže da ne ide nigdje, to bi trebalo biti dovoljno“, kazao je kratko Ligata za N1.

Interes giganata Milana i Intera je moguće da realno postoji, ali kako stvari trenutno stoje, čini se da Roma želi povratak investicije u Edina Džeku, ali ne kroz novac koji bi neki klub eventualno platio za transfer, već na terenu, kroz pogotke i borbu za trofeje za koje se Roma i ove sezone ima priliku boriti.

Postoji, međutim i druga mogućnost, a to je da na adresu Rome do kraja avgusta stigne “nemoralna ponuda” koju klub iz Trigorije neće moći odbiti, ali s obzirom na godine, prošlogodišnju formu i saldo pogodaka bh reprezentativca, malo je vjerovatno da će se tako nešto i desiti.

KOMENTARI:
Loading...