Dramatični dani u crnogorskoj reprezentaciji rezultirali su Tumbakovićevom odlukom da ne vodi meč protiv Kosova, nakon strahovitih pritisaka koji su zbog političke situacije između Srbije i Kosova stizali iz Beograda, a kojim je bila izložena čak i njegova porodica.

Naime, selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, njegov pomoćnik Aleksandar Janković, te pet fudbalera – Mirko Ivanić, Filip Stojković, Vukan Savićević, Adam Marušić i Marko Simić – rođeni su u Srbiji, ali su odlučili nastupiti za reprezentaciju Crne Gore s kojom imaju neke porodične veze. No, pred meč sa Kosovom, bili su izloženi strašnom pritisku iz Beograda, što je rezultiralo podjelom: tri igrača odlučila su igrati protiv Kosova, no dva su podlegla pristisku i oni su sa selketorom Tumbakovićem meč pratili s tribina. 

Kako pišu podgorički mediji, Tumbaković je jučer nakon popodnevnog hitnog sastanka sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem odlučio napustiti reprezentaciju, što je uljepšana interpretacija otkaza koji mu je uručio Dejan Savičević, koji je na taj potez bio prisiljen jer ne bi bilo ozbiljno, a ni profesionalno, da selektor  vodi reprezentaciju protiv Engleske, Bugarske i Češke, a da preskoči dva duela sa Kosovom.

Već u ponedjeljak “sokoli” gostuju Češkoj, Tumbaković i njegov pomoćnik Aleksandar Janković će uraditi skauting i pripremiti ekipu za duel u Olomucu, što će im biti posljednji profesionalni angažman u reprezentaciji CG.

Crna Gora će u septembru opet igrati sa Kosovom, i to u Prištini.

Tumbaković je preuzeo reprezentaciju Crne Gore u februaru 2016. godine.

Inaače, reprezentacija Crne Gore remizirala je noćas u Podgorici protiv Kosova 1:1 (0:1), u utakmici trećeg kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

To je drugi remi crnogorske selekcije, nakon što je na startu kvalifikacija igrala u Sofiji sa Bugarskom 1:1.

Upisali su i poraz pred svojim navijačima od Engleske 5:1. 

To je drugi remi crnogorske selekcije, nakon što je na startu kvalifikacija igrala u Sofiji sa Bugarskom 1:1.

Upisali su i poraz pred svojim navijačima od Engleske 5:1. 

Kosovska selekcija povela je golom napadača Verdera Miljota Rašice u 25. minutu. Izjednačio je i postavio konačan rezultat Stefan Mugoša u 65. minutu.

Crna Gora će kvalifikacije nastaviti duelom sa Češkom u ponedjeljak u Olomucu.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...