Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine okupila se po prvi put u 2015. godini, a novi selektor Zmajeva, Mehmed Baždarević, na svoj spisak uvrstio je 25 imena za kvalifikacioni duel sa Androm, te dva dodatna imena za prijateljski susret sa Austrijom.Na spisku Mehmeda Baždarevića za ovu reprezentativnu akciju nije se našlo ime Seada Kolašinca, a selektor najboljeg bh. tima je na press-konferenciji na kojoj je objavio spisak kandidata obrazložio i zašto nema sjajnog defanzivca Schalkea.

Fudbaler Rudara iz Gelzenkirhena se dugo opravljao od teške povrede ligamenata koljena, a nakon oporavka Kolašincu je najbitnije da na pravi način prođe kroz proces oporavka. Upravo zbog ove činjenice Baždarević mladog fudbalera nije želio izlagati novi naporima.

Ipak, da napravno radi na svom povratku i fizičkoj spremi dokazuje i fotografija koju je Kolašinac objavio na svom zvaničnom Instragram profilu. Dok se drugi Zmajevi spremaju za utakmicu sa Andorom, Sead je slobodno vrijeme i reprezentativnu pauzu iskoristio da posjetu svom zemljaku. Naime, Kolašinac je odradio jedan zajednički trening sa Adnanom Ćatićem u Njemačkoj poznatijem kao Felix Sturm.

Je li Sejo ulazio u ring ili su dvojica zemljaka samo zajedno raditi na kondicionoj pripremi, ali da ne znamo da je Kolašinac fudbaler u ovakvom izdanju mnogi di pomislili da se bavi nekom od borilačkih vještina.

KOMENTARI:
Loading...