Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas na obilježavanju 100 godina postojanja Fudbalskog kluba /FK/ “Tekstilac” u Derventi da je ovaj jubilej značajan ne samo za klub već i za lokalnu zajednicu, te predstavniku kluba Dušku Reljiću uručio Orden Njegoša trećeg reda kojim je klub odlikovala predsjednica RS-a Željka Cvijanović.

Dodik je obećao i donaciju od 100.000 KM iz sredstava Republike Srpske.

“Činjenica da je održavan duh sporta i u najtežim godinama istorije iza nas govori da su ljudi imali visoku svijest o tome da se na ovaj način okupe i stvaraju pozitivnu atmosferu i sinergiju”, rekao je Dodik novinarima na Gradskom stadionu u Derventi gdje je odigrana i revijalna utakmica između domaćina i veterana FK “Crvena zvezda” iz Beograda.

On je naglasio i da Derventa bilježi najbolje dane u ekonomskom razvoju zahvaljujući ljudima okupljenima oko načelnika Milorada Simića.

Reljić je zahvalio na dodijeljenom priznanju i obećanim novčanim sredstvima.

“To nas obavezuje da nastavimo da radimo i da se borimo, a sa tim novcem znaćemo šta uraditi i graditi”, rekao je Reljić.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da učestvuje u obilježavanju 100 godina postojanja kluba.

“Kada nešto traje 100 godina to je više od igre. To je velika stvar, a u našoj lokalnoj zajednici obilježavali smo i druge jubileje od 100 godina”, rekao je Simić.

Autor: Srna

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...