Navijači poljskog fudbalskog Lecha koji su sinoć učestvovali u neredima u Vogošći bit će deportovani iz Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje “Avazov” portal Lechovi navijači, koji su bili smješteni u hotel Sunce u Vogošći, sprovedeni su prema granici.

mg-0575

S druge strane nova grupa poljskih navijača je već prešla granicu te su se uputili ka Sarajevu gdje se večeras igra meč između Sarajeva i Lecha.

– FK Sarajevo je u saradnji sa predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo i partnerskom agencijom SECURITAS BiH preduzeo sve radnje i aktivnosti vezano za uspješno organizovanje utakmice 2. utakmice UEFA Lige Prvaka koju večeras, na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” igraju FK Sarajevo i KKS Lech Poznan. Proteklih sedmica smo aktivno sarađivali sa predstavnicima gostujuće ekipe, kao i policijskim strukturama, na razmjeni svih informacija, te vjerujemo da će na i oko stadiona Koševo večeras sve proteći u najboljem redu i miru – piše u saopštenju bordo kluba koji potpisuje generalni direktor Dino Selimović.

mg-0595

KOMENTARI:
Loading...