Prvi meč, odigran prije sedam dana, završen je neriješenim rezultatom 4:4.

– Znali smo da će biti mnogo teško jer smo bili psihički i fizički potrošeni. Odigrali smo četiri utakmice u deset dana i naravno da nam nije bilo nimalo lako. Željeli smo pobijediti i revanš-utakmicu dočekati s prednošću – kazao je golman Mostar SG Stanislav Galić.

Najavio je kako će se njegova ekipa na današnjoj utakmici dati svoj maksimum.

– Kvalitetnija smo ekipa i vjerujem da ćemo ostvariti ono po što smo došli, a to je dupla kruna. Zrinjski ima fanatičnu borbenost, ne odustaju ni kada gube dva-tri razlike. Veoma su opasna ekipa. Moramo ih shvatiti ozbiljno i ući u utakmicu 300 posto – naglasio je Galić.

Ova sezona za golmana bh. prvaka bila je uspješna i s klubom i s reprezentacijom.

– Ovo mi je najuspješnija godina u karijeri. Deset godina igram za reprezentaciju i uvijek nam je falilo ono nešto da napravimo plasman na veliko takmiečenje. Sada smo prvi put gdje smo i prije trebali biti. Učešće na EP nam je satisfakcija za sve neuspjehe, stative i prečke u posljednjim minutama – istaknuo je Galić.

Naglasio je kako će dugo pamtiti 2021. godinu te da Mostar SG ima veliki utjecaj na futsal u BiH.

– Stari Grad je pokretač vrhunskog futsala u BiH. Dajemo osam reprezentativaca i vrhunske trenere i uvjete za rad u klubu… Klub treba i pomoć nadležnih na svim nivoima vlasti jer bez jakog Mostar SG nema ni jake reprezentacije BiH u futsalu – zaključio je golman Mostar SG i reprezentacije BiH.