U drugom kolu Džumhurov protivnik je Francuz Pierre-Hugues Herbert koji je danas priredio senzaciju i na aerodrom Heatrow s povratnom kartom otpremio 21. igrača svijeta Philippa Kohlschreibera iz Njemačke.

Najbolji bosansko-hercegovački teniser Damir Džumhur uspješno je startovao na ovogodišnjem Wimbledonu nakon što je poslije velike borbe u pet setova eliminisao Denisa Kudlu iz SAD-a.

Damir je poveo 2:0, nakon što je prva dva seta riješio tijesno u svoju korist, prvi kroz taj brejk, a u drugom uz jedan brejk prednosti. Kada se očekivalo da će Džumhur završiti priču s maksimalnim učinkom došlo je do pada u njegovoj igri.

Za Damira ništa novo, rekli bi, pa ja naredna dva seta Amerikanac vrlo lako riješio u svoju korist izjednačivši na 2:2 i pri tome prepustivši Džumhuru svega tri gema u trećem i četvrtom setu. Realno, u tim trenucima psihološka prednost prešla je na stranu Kudle i Amerikanac, koji je u meč ušao kao blagi favorit i bolje plasirani igrač od našeg Džumhura na ATP listi, imao je sve otvoreno za prolaz u drugo kolo.

Međutim, s tim se nije složio ”Džumi” pa je iz sebe izvukao samo ono najbolje i u petom setu stigao do trijumfa i prolaza u drugo kolo. Tamo će ga čekati Francuz Pierre-Hugues Herbert koji je danas priredio senzaciju i na aerodrom Heatrow s povratnom kartom otpremio 21.igrača svijeta Philippa Kohlschreibera iz Njemačke.

1.kolo – ATP Grand Slam – Wimbledon 2016.

Damir Džumhur (87, BiH) – Denis Kudla (66, USA)  3:2 (7:6, 7:5, 2:6, 1:6, 6:3)

KOMENTARI:
Loading...