Damir Beljo, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih boksera večeras je u njemačkom gradiću Greifswaldu odbranio titulu prvaka Evrope u kruzer kategoriji po WBO verziji. Beljo je slavio nad domaćim bokserom, Nijemcem Maikom Kurzweilom, i to nakon predaje u pauzi prve runde.

Ovo je Belji drugi trijumf iz isto toliko mečeva protiv Kurzweila. Zanimljivo je da je Beljo Kurzweila u Berlinu nokautirao tačno na isti datum, 6. marta prošle godine u prvoj rundi i osvojio naslov prvaka Evrope!

– Sve ću dati za pobjedu! I večeras uz mene ide zastava Hrvata iz Bosne i Hercegovine, Ramska zastava (jer je moj otac iz Rame i to je moja djedovina) i naravno zastava naše zemlje Bosne i Hercegovine. Nadam se da će se uskoro zastava Bosne i Hercegovine vijoriti u borbi za svijetski naslov! Hvala vam svima i Bog vas blagoslovio! – napisao je, između ostalog, Beljo na svom profilu prije meča.

Večerašnjom pobjedom, 22. iz isto toliko mečeva, Beljo je postao prvi bokser sa područja bivše Jugoslavije koji je tri puta branio naslov prvaka u WBO verziji, jednoj od četiri najvažnije organizacije u profesionalnom boksu.

Podsjećamo, titulu evropskog prvaka Beljo je osvojio u oktobru prošle godine u Širokom Brijegu. Podsjetimo, Beljo je, također, peti u redu izazivača za svjetskog prvaka Krzysztofa Glowackog.

KOMENTARI:
Loading...