22:58 Kurzweil nije predao borbu, želio je da nastavi sa mečom, ali zbog velike posjekotine ispod oka sudija i ljekar u pauzi nakon prve runde nisu dozvolili da meč bude nastavljen. Nisam očekivao ovako brzu pobjedu. Ušao sam u meč oprezno, ali odmah sam mu dao do znanja da sam ja vlasnik ovog pojasa. Svi udarci koje sam uputio bili su precizni i jaki, tako da je dva puta bio uzdrman i na pragu nokauta. Kurzweil svakako ne bi izdržao, jer je bio u teškom nokautu! Hvala svima na velikoj podršci! Cijeloj mojoj Bosni i Hecegovini, mojoj Rami i svima! Hvala puno i svima koji su molili Boga da uspijem i Bogu hvala to se ostvarilo. Kurzweilu želim brz oporvak – kazao je nakon meča Damir Beljo.

1:47 Damir Beljo, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih boksera večeras je u njemačkom gradiću Greifswaldu odbranio titulu prvaka Evrope u kruzer kategoriji po WBO verziji. Beljo je slavio nad domaćim bokserom, Nijemcem Maikom Kurzweilom, koji mu je predao meč u pauzi prve runde.

Ovo je Belji drugi trijumf iz isto toliko mečeva protiv Kurzweila. Zanimljivo je da je Beljo Kurzweila u Berlinu nokautirao tačno na isti datum, 6. marta prošle godine u prvoj rundi i osvojio naslov prvaka Evrope!

Beljina pobjeda potvrđena je i na njegovoj zvaničnoj Facebook stranici.

– Sve ću dati za pobjedu! I večeras uz mene ide zastava Hrvata iz Bosne i Hercegovine, Ramska zastava (jer je moj otac iz Rame i to je moja djedovina) i naravno zastava naše zemlje Bosne i Hercegovine. Nadam se da će se uskoro zastava Bosne i Hercegovine vijoriti u borbi za svijetski naslov! Hvala vam svima i Bog vas blagoslovio! – napisao je, između ostalog, Beljo na svom profilu prije meča.
KOMENTARI:
Loading...