Admir Smajić je novi “kormilar“ tuzlanske “Slobode”.

Još nije određeno ko će činiti stručni štab ekipe, a početak priprema za narednu sezonu najavljen je za 15. juni, rečeno je danas na konferenciji za novinare tuzlanskog kluba.

Smajić je kazao da je potpisao ugovor na godinu, te da će saradnike izabrati narednih dana, dodavši da mu je želja da to budu mladi i ambiciozni treneri iz redova “Slobode”.

“Prema informacijama koje posjedujem, imamo mnogo igrača kojima ističe ugovor i žele promijeniti sredinu. Odmah ćemo početi s razgovorima i želja nam je da što prije sklopimo tim. U ovoj godini prioritet nam je stabilizacija ekipe. Mladi igrači će imati priliku da uđu u prvi tim ukoliko imaju potencijala”, naglasio je nekadašnji fudbaler beogradskog “Partizana”.

Od igrača će, kaže, tražiti da shvate šta znači nositi dres “Slobode”, kluba koji je u bivšoj državi bio poznat po tome da nikada nije kupovao igrače.

“Igrači će se morati identifikovati s klubom, navijačima, ljudima iz kluba i gradom. Nemamo mnogo vremena i mnoge stvari morat ćemo rješavati u hodu. Tražit ću da igrači najprije nešto daju klubu, a tek onda da nešto za sebe mogu tražiti”, naglasio je novi “kormilar“.

Kao i prošle godine u ovo vrijeme, kada je postavljen za tim menadžera Slobode, istaknuo je da nije mađioničar i da ništa ne može garantovati, ali da će sve učiniti da se njegov i plan uprave realizuje.

Nije želio objašnjavati zašto je prošlog ljeta, mjesec dana nakon imenovanja za tim menadžera, podnio ostavku i “Slobodu” ostavio na cjedilu.

“To je prošlost i ne želim se vraćati na te stvari. S ljudima iz ‘Slobode’ razišao sam se na korektan način.

U nogometu ima stvari koje prihvatate ili ne prihvatate. Trebat će nam velika podrška, a ja želim da sve što radim bude transparentno i neću se kriti pod javnosti. Jedino što priznajem jeste igralište, disciplina i rad”, smatra Smajić.

(SB/Fena)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...