Cristiano Ronaldo dobio spomenik u rodnom gradu: Hvala vam, ovo je velika čast za mene

Bronzani spomenik visine 2 metra i 40 centimetara, a težak 800 kilometara na prigodnoj je svečanosti otkrio sam Ronaldo po povratku iz Marakeša gdje je s Real Madridom osvojio naslov klupskog prvaka svijeta.

“Hvala vam, ovo je velika čast za mene, ali i za cijelu moju porodicu. Ponosan sam na svoj rodni grad, na Madeiru gdje su moji nogometni korijeni,” kazao je Ronaldo koji je dobio i orden za zasluge lokalne vlade. Svečanosti otkrivanja spomenika prisustvovala je cijela Ronaldova porodica, a najviše emocija je pokazala njegova majka koja se rasplakala od sreće.

Spomenik je postavljen ispred Ronaldova muzeja Museu CR7 koji je otvoren u decembru prošle godine. U muzeju se nalazi 140 raznih nagrada, zlatnih kopački, medalja, potpisanih lopti i majica koji je CR7 sakupio tokom karijere. U interaktivnoj video snimci posjetitelji mogu igrati protiv virtualnog Ronalda, a mogu se i fotografirati s njegovom voštanom figurom u stvarnoj veličini u dresu Real Madrida. Jedan je zid pokriven s 26 fudbalski lopti – po jednom za svaku utakmicu u kojoj je postigao hat-trick. Jedan je dio posvećen i obožavateljima – tu su na jednom mjestu sva njihova pisma, romantični crteži, karikature, krunice, pa čak i dječji crteži.

KOMENTARI:
Loading...