Ipak, najveći uspjeh kada je u pitanju selektorski staž Ćiro je ostvario sa Hrvatskom, s kojom je osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Legendarni trener govorio je o mnogim temama, od Novaka Đoković, preko Zdravka Mamića, koronavirusu, te opakoj bolesti s kojom se bori duži period.

– Đokovićevi rezultati su takvi koje niko ne može zasjeniti. On je po meni najveći sporista ove planete. Uskratili su mu mogućnost da osvoji 21. naslov. I on je griješio, ali oni su ga maltretirali. Australija za mene više nije jedna uređena zemlja. Da njega drže kao nekog kriminalca – kazao je Blažević za HRT, dodavši:

– Žalostan sam jer je ostavio na sebe ozbiljnu fleku, nije smio tako deklarativno kompromitovati nešto što spašava čovječanstvo. S obzirom na njegov značaj, mogao je pomoći čovječanstvu da je rekao “vakcinisat ću se”.

Ja nemam šta reći Đokoviću za ovo o vakcini jer ja ni svoju djecu ne mogu nagovoriti da se vakcinišu. Oni imaju neke svoje stavove i razmišljanja koja su idiotska.

Govorio je i o tome što mu je najteže u bolesti.

– Ja sam jedan jako veliki bolesnik, ali želim poslati poruku svima koji su sličnoj situaciji da se bore. Evo ja sada poručujem da ću pobijediti sve bolesti pa makar imao pet metastaza. Miran sam i spokojan. Svjestan sam svega, htio bih da na mom primjeru pokažem i ostalima da i u bezizlaznim situacijama nema predaje.

Najteže je to što je rak otišao u koljena. Sama pomisao da odlazim, ne dam se, ali nije lako. Možda bi bolje bilo da se definitivno predam, ali nećeš. Ja se ne dam. Rak se mene dovezao, hoće me srušiti, vidjet ćemo kako će proći – kazao je Ćiro za HRT.

Kompletan razgovor možete pogledati u nastavku.