Safet Nadarević je u eri nekadašnjeg selektora Miroslava Blaževića bio neizostavan član bh. reprezentacije. Zajedno sa Emirom Spahićem činio je posljednji bedem ispred gola Kenana Hasagića i navijačka srca osvajao je isključivo svojom borbenošću i požrtvovanošću. Susret između Belgije i Bosne i Hercegovine je pratio iz svog doma u Krajini, te je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je naša selekcija igrala dosta povučeno i da na taj način nije mogla biti ozbiljan rival snažnim Belgijancima.

-“Gledao sam utakmicu i trebao sam ići u Belgiju, ali na kraju sam ostao kod kuće zbog porodice i obaveza. Šta da kažem, Belgijanci su bili bolji i zasluženo slavili. Imali smo i mi šanse da osvojimo bod, ali nam je možda nedostajalo sportske sreće”, govori na početku Nadarević i potom dodaje:

– “Prema mom mišljenju, mi smo igrali dosta povučeno i preko kontri pokušali zabiti gol. Mislio sam da ćemo nakon gola igrati mnogo otvorenije, ali nije bilo tako i poraz je bio neizbježan.”

Nadarević smatra da Baždarević nema jednostavan zadatak u reprezentaciji, obzirom da mnogi igrači ne igraju u svojim klubovima.

– “Loše je to što neki igrači nisu standardni u svojim klubovima, teško je tada sastaviti reprezentaciju. Nedostaje nam forma nekih igrača, ponajviše Ibiševića.”
Prije početka kvalifikacija nije mogao zamisliti našu reprezentaciju u ovakvoj situaciji.

– “Iskreno, nisam. Da je odmah Baždarević preuzeo kormilo reprezentacije bilo bi sigurno drugačije, jer je u eri Sušića bilo mnogo tenzija. Nismo bili krenuli kako treba. Bez obzira na sve, moramo biti optimistični i ako budemo slavili u narednim utakmicama vjerujem da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.”

Gdje je danas Safet Nadarević?

– “Upisao sam školu za trenera, tako da sam uplovio u te vode. Prvo ću raditi u Zagrebu, a plan mi je usavršavanje nastaviti u bivšem klubu Eskisehirsporu”, riječi su Nadarevića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Nadarević je ostao upamćen kao igrač koji nije bio gladan i žedan medijske pažnje. Svoju karijeru je počeo u rodnom Cazinu, a kasnije je nosio dresove Jedinstva, Sarajeva, Zagreba i turskog Eskisehirspora. Za reprezentaciju je upisao 31 nastup.

KOMENTARI:
Loading...