Svi izabranici selektora Vedrana Bosnića potpuno su spremni za sutrašnji meč prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke u velikoj dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija).

– Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje, da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne bih unaprijed ništa o njima govorio dok ne stignu večeras u hotel i dok ne budemo sigurni sto posto u kakvom sastavu će nastupiti.

U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesuje ko je s druge strane parketa – istakao je Bosnić.

Selektor je također izrazio nadu da podrška publike sutra u Skenderiji neće izostati te naglasio kako je u ovom trenutku najmanje bitno koja ekipa će sutra imati ulogu favorita.

– Od mog početka u reprezentaciji, dakle tamo od 2018. godine, govorim da mi u svakoj utakmici idemo da pobijedimo. Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, ali što se mene tiče moja ekipa je najbolja i uvijek očekuje pobjedu – konstatuje Bosnić.

Zmajevi su nakon treninga snimili video poruku i čestitali Dan državnosti Bosni i Hercegovini.