Duel Željezničara i Borca svakako je derbi kola, bez obzira na to što Plavi ovog proljeća ne znaju za pobjedu. Upravo zbog toga trener Borca Marko Maksimović upozorava…

VEZANI TEKST – Maksimović pred gostovanje na Grbavici: Željo je Željo bez obzira na formu

– Željo je Željo. To je uvijek derbi. Oni nemaju ništa da izgube na toj utakmici osim sportskog morala i tri boda. Mi smo ostvarili svoj primarni cilj, sad smo tu gdje jesmo tri kola prije kraja. Otvorila se mogućnost za titulu, međutim mislim da je ekipa spremna. Imamo sve šampionske obrise i ljudske i igračke. Ako nam bude bilo suđeno nadam se da ćemo usrećiti sebe i sve navijače Borca – rekao Maksimović.

Šef stručnog štaba Borca, pored već duže vrijeme odsutnih Jovanovića i Lukića, u nedjelju neće moći računati ni na Almedina Zilkića, koji će pauzirati zbog rupture mišića.

Bivši defanzivac Plavih s Grbavice Dejan Uzelac ustalio se u startnoj postavi lidera Premijer lige.

– Bez obzira na poziciju na tabeli oni imaju određeni kvalitet. Nadam se da ćemo nastaviti naš pobjednički niz i ostvariti cilj. Mene lično, dosta lijepe uspomene vežu za Željezničar, proveo sam lijepo vrijeme tamo, ali nema opuštanja. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda na Grbavici – kazao je Uzelac, a prenosi zvanična stranica Borca.

Utakmica Željezničar – Borac igra se u nedjelju na stadionu Grbavica u Sarajevu. Susret koji počinje u 17 sati sudit će Elvis Mujić iz Banovića.