Lionel Messi bi mogao napustit Barcelonu i otići iz Španije, javile su danas neke od vodećih sportskih novina u ovoj zemlji.

Argetinac je razočaran presudom katalonskog suda kojom je dobio 21 mjesec uslovne kazne, a mora i platiti 3,5 miliona eura globe. Kako navode mediji, Messi smatra da je žrtva španskog pravosudnog sistema.

Da ima istine u svim nagađanjima u vezi Messijevog odlaska pokazala je informacija da jedan od najboljih nogometaša svijeta odbija produžiti ugovor sa Barcom. Cijeli slučaj sa zanimanjem prate u oba tima iz Machestera, Chelsea i PSG – klubovi koji mogu i žele pratiti Messijeva primanja.

S druge strane, iz Barcelone u vezi “slučaja Messi” stižu optužbe na račun Real Madrida za kojeg smatraju da stoji iza pritisaka na pravosuđe. Optužbe toliko daleko idu da je predsjednik katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu rekao da je presuda Messiju “direktni udar na Barcelonu”.

U ovom klubu su svjesni da što prije moraju potpisati novi ugovor sa argentinskim čarobnjakom jer je on, nakon posljednje epizode sa reprezentacijom na Copa Americi, pokazao da je spreman na drastične promjene.

KOMENTARI:
Loading...