Pregovori sa potencijalnim trenerima su počeli, a navodno su u opticaju tri imena. Već odavno u sportskim krugovima kruži priča kako bi na klupu Banjalučana mogao sjesti Nenad Lalatović, a kako pišu Nezavisne novine jedna od opcija je i povratak Vinka Marinovića.

Također, nije isključen ni ostanak Tomislava Ivkovića, o čemu je on govorio jučer nakon utakmice protiv Željezničara.

– Sa klubom sam dogovorio da odradim do kraja sezone, ali se već pripremam i za narednu. Da li kao trener ili sportski direktor, vidjet ćemo – rekao je Ivković na pitanje novinara Faktora da li će naredne sezone biti trener ili sportski direktor.

Marinović je već sjedio na klupi Borca, a u sezonama nakon što je napustio Platonovu ulicu navijačisu priželjkivali njegov povratak, a čini se da bi sada moglo da se obistini jer je trenutno bez angažmana.

Bogoljub Zeljković, potpredsjednik Borca za Nezavisne nije demantovao niti potvdio informacije, te je istakao da u klubu žele da ostanu maksimalno fokusirani na finiš sezone iako je već izboren plasman na međunarodnu scenu.

Naglasio je kako Ivković ima ugovor do maja i da će nakon toga obaviti razgovore, te da u klubu još nisu donijeli odluku.