Nekadašnji argentinski defanzivac smatra kako će mnogi od sadašnjih fudbalera rimskog tima dodatno napredovati pod vođdstvom Special Onea.

– Pellegrini će sa Joseom napraviti kvalitetan iskorak. Ibanez i Kumbulla će napredovati, kao i Veretout – naglasio je Burdisso, a potom se osvrnuo i na ulogu koju bi Edin Džeko trebao imati kod Mourinha:

– Džeko je za njega idealan napadač.

Burdisso tvrdi kako Mourinho neće odustajati od sistema igre kojima je bio vjeran u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

– Često je koristio 4-2-3-1 ili 4-3-3. U Italiji se igrači brže prilagođavaju taktici u toku utakmice. Iznenadit će sve u Italiji baš kao što je to uradio sa Interom – rekao je Argentinac koji je imao priliku sarađivati sa Mourinhom.

– Imali smo sjajne trenutke na terenu i svlačionici. Jose je izuzetan i smatram da će sa njim u Romi početi jedan novi ciklus. U Romi nije lako, ali on je pobjednik sa ogromnim iskustvom i jedan je od rijetkih koji se može nositi sa pritiskom. Zna kako treba sa igračima, uvijek daje nešto više i zna kako otvoriti srca svima – dodao je Burdisso, koji je tek jednu od pet sezona, koliko je proveo u Interu, imao priliku sarađivati sa Mourinhom.