Utakmica između Brooklyn Netsa i Denver Nuggetsa ostat će upamćena po prvom okršaju dvojice Bosanaca i Hercegovaca u NBA, a pamtit će se i po još jednoj nesvakidašnjoj situaciji.

I mnogo veće i mnogoljudnije evropske države mogu samo sanjati o onome čemu smo sinoć mogli svjedočiti. Naime, krajem treće i početkom četvrte četvrtine utakmice u Barclays Centru, na parketu su se u isto vrijeme našla trojica košarkaša rodom iz naše zemlje!

Riječ je, naravno, o Mirzi Teletoviću, Jusufu Nurkiću i Bojanu Bogdanoviću. Kapiten naše reprezentacije je, kao što znamo, rođen u Jablanici a Jusuf Nurkić u Živinicama. Bogdanović je rođen u Mostaru i svoju je karijeru započeo u Zrinjskom, ali se on odlučio za reprezentaciju Hrvatske.

Bilo kako bilo, makar na kratko vidjeti trojicu košarkaša rođenih u Bosni i Hercegovini istovremeno na parketu jedne NBA utakmice nije mala stvar i nešto je čime se trebamo ponositi. Također, to je jasan pokazatelj i dokaz da je naša država uvijek bila rasadnik pravih košarkaških talenata. Nadamo se da će ih u budućnosti biti još više u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi.

KOMENTARI:
Loading...