Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u tuzlanskom Mejdanu igra utakmicu četvrtog kola grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine protiv reprezentacije Kosova.

Ispraviti greške

Selektor Dragan Marković je na press-konefernciji održanoj dan prije utakmice kazao kako bi naši rukometaši u ovoj utakmici trebali ispraviti greške napravljene u prošloj utakmici s reprezentacijom Kosova i ne dozvoliti joj da napravi ikakvo iznenađenje.

– Imam veliki respekt prema reprezentaciji Kosova, ali je dočekujemo bez imalo straha i mi smo favorit u ovoj utakmici. Što se tiče prethodne utakmice, gdje smo primili velikih 29 golova, to nije ništa strašno, to se dešava u rukometu. Ali igrači moraju dobiti kritike. Naravno, za to je bila zaslužna i selekcija Kosova, koja se nije predavala do zadnje minute i ta utakmica je sigurno najbolja koju je odigrala od svog postojanja, kazao je Marković.

Press-konferenciji je prisustvovao i bek naše reprezentacije Dejan Malinović, koji je kazao kako očekuje da će utakmicu lakše privesti kraju nego prošlu protiv Kosova.

– Ne smijemo sebi dopuštati takav pad u igri, ako hoćemo biti velika ekipa. Ima tu dosta spoljašnjih faktora koji su vjerovatno djelovali na nas, ali nema opravdanja. Najbitnije je da ćemo dati sve od sebe da prođemo u baraž, kazao je Malinović.

U četvrtom kolu naša reprezentacija će igrati bez povrijeđenog Josipa Perića i Vladimira Vranješa, što, kako je kazao Marković, jeste hendikep, ali ne toliki da može uticati na pobjedu.

Utakmica s Kosovom je tek uvertira za glavni okršaj Zmajeva protiv Slovačke u narednom kolu u Hlohovecu. Naša reprezentacija je Slovačku u teškoj utakmici već pobijedila u Tuzli na startu kvalifikacija, ali vidnog pritiska na trenera i igrače izgleda nema.

Glavni konkurent

– Definitivno je da nam je Slovačka glavni konkurent za prvo mjesto u grupi. Međutim, ja ne volim matematiku i ne bavim se s njom. Ja samo želim pobijediti sve do kraja, da riješimo baraž prije zadnje utakmice. Idemo ga izginemo u Slovačkoj, dodao je Marković.

BiH je trenutno prva na tabeli, a iza nas redom su Litvanija, Slovačka i Kosovo. Utakmica u Mejdanu se igra danas u 20.15 sati.

Komentari: