On je trebao zaigrati u dresu tuzlanske Slobode, ali angažman nije završio onako kako je planirano.

Anwar Sani vraća se u Indoneziju bez odigrane zvanične utakmice u Slobodi, a kako će i odigrat kada nije ni bio registrovan.

On je pod dosta čudnim okolnostima i stigao u Rudarsku 2. Sloboda je od njegovog dolaska trebala zaraditi određeni novčani iznos. To je potvrdio i bivši sportski direktor Sanel Mašić.

– Istina je da će ovaj fudbaler Slobodu na mjesečnom nivou koštati 450 KM. Neozbiljno bi bilo tvrditi da ćemo zaraditi 20.000 dolara, mada to može biti iznos u rasponu od dvije do 80.000 dolara, pa čak i više. No, lupati cifre i upuštati se u neke dalje komentare nije ozbiljno – svojevremeno je Mašić rekao za Faktor.

Da li je Sloboda dobila nešto novca, vjerovatno nikada nećemo saznati, ali je sigurno da je od Anwara Sanija profitirao Instagram profil kluba, s obzirom na to da su Indonežani “okupirali” stranicu.

Brojnim igračima Slobode po isteku sezone završava i angažman na Tušnju i zanimljivo će biti pratiti rubriku “odlasci” i “dolasci”. Još nije poznato ni da li će Mladen Žižović i sljedeće sezone biti na klupi Tuzlaka.