Vezni igrač Evertona i reprezentacije Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić posljednjim izdanjem nakon povratka na teren podjednako je oduševio navijače svog kluba i novinare u Engleskoj.

Prije sedam dana je prvi put nakon povrede odigao svih 90 minuta utakmice sa Manchester Cityjem što je bilo dovoljno da osvoji srca navijača koji su ga nagradili titulom igrača utakmice. Skandiranje navijača poslije utakmice ispratio je osmijehom, kojeg gotovo nikada ne pokazuje na terenu.

I sinoćnja utakmica protiv istog protivnika, ovaj put u Premiershipu (0:0 na Etihadu), donijela je još jednu odličnu predstavu bh. reprezentativca. Bešić je bio jedan od agilnijih igrača na terenu, a nekoliko njegovih startova nad Sergiom Ageuerom je podsjetilo na “Maracanu“ u Rio de Janeiru i utakmicu Svjetskog prvenstva 2014. godine između BiH i Argentine. Tada je Bešić čuvao Lea Messija i otvorio sebi vrata transfera u Everton.

Engleski novinari su zabilježili da je u posljednje dvije utakmice protiv Cityja Bešić imao samo pet klizećih startova manje (11) od svih ostalih igrača “karamela” (16). List “Liverpool Echo” tako piše da je “jasno kao dan” da je Everton s borbenim Bešićem u sredini fleksibilniji i oštriji bez lopte nego što je to bio dugo vremena.

KOMENTARI:
Loading...