Roman Abramovič i dalje vjeruje Portugalcu, međutim, nije tajna da je provedena mala debata među fudbalerima aktuelnog engleskog prvaka, kojom se ispitivalo da li je Mourinho izgubio povjerenje igrača. Fudbaleri Chelseaja su složni da je Mourinho najbolji izbor za njih a o njemu su, između ostalog, pohvalno govorili Diego Costa i Cesc Fabregas. Španskom dvojcu se pridružio i naš Asmir Begović, koji je također prokomentarisao Portugalca.

– Imamo najboljeg trenera na svijetu. Mi vjerujemo u njega i on vjeruje u nas, i siguran sam da ćemo se brzo vratiti u vrh. Mourinho sada nije zadovoljan, što je i normalno, ali ne voli da nas iko žali. Preokrenut ćemo stvari i to vrlo brzo, kazao je Begović, koji je potom govorio o svojoj situaciji u klubu:

– Dolazak iz Stokea u Chelsea je veliki potez i velika promjena. Definitivno, ovo je neki drugi nivo, a upravo sam to i želio. Mnogo sam radio da bih stigao ovdje i sada uživam što sam član ovakvog kluba. Jedino nisam zadovoljan rezultatima. Moramo ih popraviti, zaigrati bolje i napredovati na tabeli.

Chelsea je nakon osam odigranih kola nalazi na više nego skromnom 16. mjestu, a u narednom kolu će dočekati Aston Villu i to bez Mourinha koji je suspendovan.

KOMENTARI:
Loading...