Britanski mediji raspisali su se o bh. reprezentativcu i igraču Evertona Muhamedu Bešiću (23), a od njih je dobio i nadimak Mo od engleskog izgovora imena Muhamed, piše bh. novinska agencija Patria.

Podsjećamo, Bešić se povrijedio još u septembru, a jučer je odradio trening sa ekipom Evertona.

Njegov trener Roberto Martinez kazao je da će „učiniti sve da Bešić bude spreman za drugi susret sa Irskom“ koji BiH igra 16. novembra u Dablinu za kvalifikacije na Evropsko prventstvo 2016.

Bešić nema pravo nastupa u prvom susretu zbog suspenzije od tri utakmice koju je dobio tokom susreta sa Andorom.

Martinez je kazao da će medicinsko osoblje učiniti sve što može da Bešić bude 100% spreman za svoje reprezentativne obaveze makar to značilo da prije toga neće nastupiti s Evertonom.

– On ima vrlo važan susret s Irskom i treba biti spreman 100% i fizički i psihički. Znamo šta ta utakmica znači za BiH i koliko je on važan za tim. Mi to podržavamo, kao i druge igrače koji igraju za svoje nacionalne timove – kazao je Martinez.

Nije Martinez jedini trener koji “olaškava” selektoru Mehmedu Baždareviću. Sličan stav ima i trener Rome Rudi Garcia gdje igraju kapiten Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Baždarević će spisak za predstojeće susrete objaviti u ponedjeljak 2. novembra, dok je irski selektor Martin O’Neill objavio širi spisak sa 39 imena.

KOMENTARI:
Loading...