Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu ove godine odigrat će dvije prijateljske utakmice, s Luksemburgom 25. marta i četiri dana kasnije protiv Švicarske. Nakon utakmica baraža za evropsko prvenstvo, selektor BiH Mehmed Baždarević i njegovi saradnici imali su vremena da se posvete manje vidljivim, ali neophodnim poslovima, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

– Nakon kvalifikacionih utakmica uslijedio je period detaljnih analiza. Zajedno sa saradnicima pogledali smo sve statističke podatke, te kroz analitiku pokušali doći do nekih činjenica koje nam mogu koristiti u narednom periodu. Dobili smo pravu sliku onoga što smo radili, te uvidjeli na čemu možemo da baziramo igru u novom kvalifikacionom ciklusu – rekao je Baždarević za zvanični portal NS BiH.

Baždarević se posvetio običajenoj praksi da se igrači koji već igraju za ”A” tim, ali i svi drugi koji konkurišu za njega, pomno prate.

– Već smo počeli da opserviramo igrače, uglavnom one što igraju u Engleskoj i Italiji čija prvenstva se nisu prekidala. Svakodnevno razmjenjujemo informacije, a iskoristit ćemo priliku da obiđemo i nekoliko naših ekipa koje su počele sa pripremama. Pratimo nekoliko mladih igrača na koje moramo obratiti pažnju, ali ne bih još govorio o imenima, jer svi trebaju da se trude i rade maksimalno – izjavio je selektor BiH.

Naglasio je da će prijateljske utakmice s Luksemburgom i Švicarskom iskoristiti da provjeri što više igrača, te da razmišlja o proširenju spiska reprezentativaca.

Dodao je da mu nedostaju utakmice ”jer to je ono najteže, ali i najljepše u ovom poslu”.

KOMENTARI:
Loading...