Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević danas je u hotelu Europa održao press-konferenciju na kojoj je saopćio spisak igrača na koje računa za utakmicu s Andorom, odnosno Austrijom.”Nisam sretan što pojedinci ne igraju. Mi već imamo neku ideju, a protiv sebe imamo jednu dobru selekciju. Čeka nas ozbiljan posao i moramo da se spremamo za utakmicu. O sistemu ćemo razgovarati naredne sedmice”, istakao je Baždarević.

Novi selektor BiH priznao je i da ima pritiska, ali i da su svi fudbaleri koji su na spisku zaslužili njegov poziv, dok će Sead Kolašinac, koji prolazi kroz ozbiljan proces oporavka od teške povrede na poziv sačekati do naredne akcije.

“Pritiska mora biti, sve i da ga nema, ja bih ga pravio. On nas neće spriječiti da igramo onako kako treba da igramo. Bit će izuzetno teško i moramo se dobro spremiti za sve što nas čeka u budućnosti. Šehić igra redovno i mislim da zaslužuje da bude u timu, baš kao i Dujković i mislim da oni zaslužuju povjerenje”, kaže Baždarević.

Svoje mjesto na spisku Baždarevića našao je i prvi strijelac Premijer lige, Riad Bajić, ali pored ovoga spisak Bajić je i na spisku U-21 reprezentacije za prijateljske susrete sa Sjedinjenim Američkim Državama i Turskom.

“Mislim da je bolje da Bajić igra za mladu reprezentaciju, a da trenira s prvim timom kako bi osjetio tu atmosferu. U utorak ili srijedu ćemo odraditi dva treninga i oni će biti otvoreni za novinare i navijače. U četvrtak je planiran odlazak za Andoru. Imam tremu pred novinarima samo, a na terenu nikada”, rekao je Baždarević, te naglasio da su njemu i njegovim fudbalerima potrebne posebne pripreme obzirom da se duel sa Andorom igra na terenu sa umjetnom travom.

KOMENTARI:
Loading...