U ponedjeljak ću objaviti spisak fudbalera za utakmice baraža protiv Republike Irske koji će najvjerovatnije biti širi spisak od 27, 28 fudbalera, koji ću potom skratiti na 24 ili maksimalno 25 spremnih igrača koji će u dvomeču sa Ircima, uvjeren sam, “ginuti” na terenu za naš plasman na Evropsko prvenstvo, istakao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pred prvu utakmicu play-offa za EURO 2016 koju će BiH sa Ircima igrati 13. novembra na stadionu “Bilino polje” u Zenici (20:45 sati) Baždarević kaže da ga ne zanimaju problemi u kojima su se našli protivnici “zmajeva”.

“Bez obzira na to čeka nas ista borba. Oni su jak kolektiv. Sve o nama zavisi. Sada sami odlučujemo o sudbini i plasmanu na EP. Istina, normalno je da si slabiji kada ti nedostaju četiri igrača, ali nisu Irci nimalo naivna ekipa. Budite sigurni, čeka nas rovovska borba i u Zenici i tri dana poslije u Dublinu. Vjerujem da ih možemo proći. Međutim, za to će nam trebati mnogo, mnogo truda, znanja, pa mislim i malo sreće”, rekao je Baždarević.

Baždarević kaže da ne želi nikome zlo i ne raduje se što irci imaju problema. “Imali smo ih i mi itekako puno u ovim kvalifikacijama. Znamo kako im je i to je njihova stvar. Neće nas zavarati ti problema, jer ćemo se spremiti i već se spremamo studiozno za utakmice sa Irskom”, istakao je.

“Raduje me povratak samopouzdanja u našu ekipu poslije posljednjih pobjeda nad Velsom i Kiprom. Psihološki bi trebali biti potpuno OK. Optimizam temeljim i na povratku Edina Džeke na teren, igrao je i Sead Kolašinac. Mnogi naši igrači igraju i u dobroj su formi u svojim klubovima. To raduje! U ovom momentu mogu reći da, napokon, nemamo većih problema”.

Prije nego li dođe u Sarajevo u ponedjeljak i saopšti spisak igrača sa susrete sa Ircima Baždarević će putovati u Italiju i Belgiju, gdje će za vikend gledati bh. reprezentativce u tamošnjim ligama, prenosi Anadolija

“Obući ću neke od naših igrača. Bitno mi je da budu zdravi i nemam šta sakrivati. Na spisku za Irsku neće biti spektakularnih promjena, odnosno nekih iznenađenja”, otkrio je u razgovoru za Anadolu Agency Baždarević.

KOMENTARI:
Loading...