Naredni susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nogometne  reprezentacije BiH će odigrati protiv Velsa 10. oktobra na stadionu „Bilino polje“ u Zenici, a selektor Meša Baždarević spisak izabranika objavit će u ponedjeljak, piše novinska agencija Patria.

Selektor BiH Baždarević na putu je za BiH, a u razgovoru za novinsku agenciju Patria kazao je da je Vels drugačija ekipa od Belgije i tako je pred nama duel koji će biti pun borbe.

– Vels je jedna ekipa koja je jako precizna, dobro organizovana, bit će puno borbe. Moramo se spremiti na to, ali im moramo nametnuti i jednu igru ofanzivnu, jer moramo pobijediti, neće biti lako, i moramo biti spemni na borbu – istakao je Baždarević.

Vedad Ibišević prekinuo je post dug 20 mjeseci  i to s dva pogotka postignuta u trijumfu Herthe nad Kolenom. Forma Ibiševića raduje Baždarevića, a ovim golovima Vedad je postao treći bh. internacionalac koji je trinaest puta na jednoj od utakmica Bundeslige postigao po dva pogotka.

– Da sam ikada sumnjao u Vedada ne bih ni razmišljao o njemu, ali u jednom momentu da kažem navijački, svi mislimo Bože kada će se vratiti u formu, ne mislim samo na golove, već jednostavno da igra. Bilo je i nepravde prema njemu, on je zaslužio i u Stuttgartu  više da igra. Sigurno da je igrao više dao bi i neki go. Ovo je sada neki revanš prema onima koji nisu imali povjerenja prema njemu, a da je ovo velika stvar za nas za reprezentaciju jeste, jer znamo da je u fudbalu najteže dati golove, i važno je da u timu imamo onih koji to rade – kaže Baždarević.

Iako nije želio precizno reći da li će se na spisku naći i Armin Hodžić, nogometaš zagrebačkog Dinama koji je vodeći na listi strijelaca HNL-a, a postigao je sedam pogodaka, Baždarević je kazao da računa na mladog napadač.

– Hodžić je već bio s nama. On igra u velikom klubu što je za nas veliki plus i argumenti da računamo na njega. Spisak će biti objavljen u ponedjeljak a nama je drago da on potvrđuje svojom igrom da je naša budućnost – dodao je Baždarević.

KOMENTARI:
Loading...