Bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić danas će saznati svoje protivnike na teniskom turniru na Olimpijskim igrama koje će se od 5. do 21. avgusta održavati u Rio de Janeiru

Džumhur je početkom juna dobio zvaničnu pozivnicu za nastup na Olimpijskim igrama kada je osigurao mjesto među 56 najboljih tenisera koji ispunjavaju uslove za takmičenje na Olimpijskim igrama,

Krajem jula Međunarodna teniska federacija (ITF) obavijestila je Teniski savez BiH i Olimpijski komitet BiH da je otvoreno mjesto i za Mirzu Bašića, a nakon što je naš teniser zvanično potvrdio želju da nastupi na Olimpijadi, aplikacija je dostavljena olimpijskom konsultantu u ITF tako da smo dobili još jednog tenisera na Olimpijadi.

Bašić i Džumhur, zbog pravila olimpijskim igrama kada dolaze dva tenisera iz iste zemlje, će biti na različitim krajevima žrijeba.

Ovo je lista svih nositelja teniskog turnira na Olimpijadi:

1. ĐOKOVIĆ Novak SRB
2. MURRAY Andy GBR
3. NADAL Rafael ESP
4. NISHIKORI Kei JPN
5. TSONGA Jo-Wilfried FRA
6. MONFILS Gael FRA
7. FERRER David ESP
8. GOFFIN David BEL
9. ČILIĆ Marin CRO
10. BAUTISTA AGUT Roberto ESP
11. CUEVAS Pablo URU
12. JOHNSON Steve USA
13. KOHLSCHREIBER Philipp GER
14. SOCK Jack USA
15. SIMON Gilles FRA
16. PAIRE Benoit FRA

Nastupe na Olimpijskim igrama otkazalo je nekoliko tenisera od čega čak pet iz liste TOP 10 tenisera svijeta. To su Roger Federer, Stan Wawrinka, Tomaš Berdih, Miloš Raonić i Donimic Thiem.

Žrijeb počinje danas u 16 sati po našem računanju vremena.

KOMENTARI:
Loading...