Španski fudbalski gigant Barcelona plaši se da bi zbog trenda astronomskih transfera neki klub mogao da plati 700 miliona eura za otkupnu klauzulu prve zvijezde tima Lionela Messija, prenosi Sky sport.
Finansijski direktor Katalonaca Pancho Schroder izjavio je da je sa Messijevim novim ugovorom do 2021. godine praktično dogovoreno da do kraja karijere ostane u Barceloni, ali i da postoji zebnja da se ponovi situacija sa Neymarom kada je PSG ljetos izdvojio rekordnih 222 miliona eura.

“Postavili smo visoku klauzulu koja bi trebalo da bude dovoljna da Messi do kraja karijere ostane u Barceloni. Međutim, isto to smo pomislili i za Neymara, ali se drugačije ispostavilo. Teško je reći šta će se desiti u budućnosti, nemam kristalnu kuglu, a svijet je postao lud”, rekao je Schroder, a prenosi Sky Sport.

Messi je cijelu karijeru proveo u Barceloni, još od 2001. godine kada je kao dječak stigao u La Masiju i kasnije osvojio mnoštvo trofeja, uključujući osam titula u Primeri, četiri Lige prvaka, ali i pet Zlatnih lopti za najboljeg fudbalera svijeta.

KOMENTARI:
Loading...