Meho Bešić, otac Muhameda Bešića, nogometnog reprezentativca BiH po prvi put je dao intervju za jedan bosanskohercegovački medij.

Vrlo susretljiv i prijatan, ostavio je svoje poslovne i privatne obaveze i s bližim rođakom Zaimom Beišićem zvanim Bake, došao u Tuzlu gdje je govorio o svom sinu, njegovoj karijeri, planovima…

Mi smo radnička porodica

Naš Muhamed ostavlja srce na terenu i to su prepoznali navijači kojima je jedan od omiljenih igrača BH nogometnog tima.

Njegov otac je već 28 godina u Njemačkoj i često je na relaciji Bosna – Njemačka, zbog biznisa koji vodi u našoj državi. Otac Meho pričao nam je kako je Muhamedu jedina želja u životu bila da igra za domovinu BiH. Dok je bio član Hamburga imao je dvije najteže godine u svojoj karijeri jer su ga još tada čelnici kluba i menadžeri nagovarali da igra za Njemačku, ali Bešić je odbio i kasnije ponio najdraži mu dres.

Ko je najviše zaslužan za Muhamedov uspjeh koji je do sad postigao u nogometu? I, jeste li kao otac ponosni?

– Najviše zasluga ima on sam. Od svoje 12 godine je radio, borio, trudio se da bude veliki fudbaler. Mi smo radnička porodica, naučili smo da radimo i da se borimo. Zaradili smo sve svojim rukama i trudom. Tada mi je rekao: Babo, ja ću biti najbolji igrač svijeta, ako Bog da”. I mislim da je sad na dobrom putu da to i postane. Uvijek sam mu, kao roditelj, savjetovao da se rad i trud isplati. Dan prije nego što je Muhamed zvanično dobio poziv u reprezentaciju, imao sam tu informaciju i prvi sam mu javio radosnu vijest. On je prvo gotov zaplakao, pa se od radosti nasmijao.

Navija za Bayern

Gdje vidite Muhameda u narednim godinama?

– Ako ovako nastavi, svakako da će igrati u najjačim evropskim klubovima. Muhamed navija za Bayern iz Minhena i želja mu je da igra tamo. Vidjećemo, ima interesa velikih evropkih klubova.

Muhamed je takav igrač i karakter, da kad bi mu dali da igra na bilo kojoj poziciji, da bi on odigrao fantastično. Koja mu je pozicija najbolja, koja mu najbolje odgovara dok je na terenu?

– On je igrao sve pozicije. Samo još nije bio golman. Dobar je po desnoj strani. Vjerujte da može trčati 120 minuta bez problema. Dok je bio u podmlatku sjeverne lige u Njemačkoj postigao je 40 golova u jednoj sezoni.

Koliko se često čujete sa sinom i da li ste ga već posjetili u Engleskoj?

– Nisam još bio u Engleskoj, ali planiram u skorije vrijeme. Čekam vizu da dobijem. S obzirom na to da ima mnogo klupskih obaveza, dva-tri puta sedmično se čujemo. On se vrlo brzo etablirao u Engleskoj. Kako u životu, tako i ligi i stilu igre, s obzirom da se mnogo trči.

Meho je još kazao da će jednog dana Zlatna kopačka doći u Falešiće, jer to je njegov sin sebi zacrtao.

KOMENTARI:
Loading...