Prijateljsku utakmicu između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Austrije obilježio je i 63. minut susreta kada je došlo do verbalnog obračuna između bh. reprezentativca Edina Džeke i Austrijanca Aleksandra Dragovića, piše Patria.

Video snimak ovog duela od sinoć je pogledan čak 15.000 puta, a mnogi su se složili da je Džeko nastupio kapitenski.

Naime, Muhamed Bešić napravio je žestoki start nad igračem Austrije, a u rješavanje problema prvo se umiješao Aleksandar Dragović koji je fizički nasrnuo na Bešića, nakon čega je Džeko uzeo stvar u svoje ruke. Odmah nakon utakmice Dragović je na Facebook profilu pojasnio da je ovo sve dio igre i da se nekada emocije ne mogu kontrolirati.

Džeko je, pak, pričao o meču te je poručio:

– Pokazali smo snagu, karakter, zajedništvo na terenu i na tribinama. Mislim da smo na dobrom putu. Hvala vam na velikoj podršci, vi ste naša snaga – kazao je Džeko svim fanovima i navijačima.

Inače, jutros su austrijski mediji puni novinskih natpisa poput ovih “Zar nisu rekli da će nas pomesti” aludirajući da činjenicu da BiH nije upisala pobjedu. I naš tim na čelu s Mehmedom Baždarevićem zadovoljan je remijem (1:1) i onim što je prikazano na terenu, ali je očito da su Austrijanci zadovoljniji.

KOMENTARI:
Loading...