Na početku utakmice viđeni su loši centaršutevi Ermina Zeca i Zlatkovića. Nuić je propustio dobru priliku za domaće u sedmoj minuti, a gosti su istrčali kontru nakon koje je Zajmović pogodio stativu. U nastavku nije bilo uzbuđenja do 22. minute kada je Krpić na asistenciju Zeca pogodio za 0:1.

Pokušao je Ubiparip u 25. minuti, a četiri minute poslije Efendić je ubacio za Saračevića, kojeg je izblokirao Stevanović. Plavi su udvostručili prednost u 31. minuti kada je Zec asistirao Hajdareviću. Nedugo nakon toga pokušao je Sadiković, a zatim je Zajmović propustio ogromnu šansu-

Udarac Krpića u 39. minuti odbranio je golman domaćih. U 44. minuti Željezničar je postigao i treći gol. Nakon dvije asistencije, odličan pogodak postigao je Zec za 0:3, a to je bio konačan rezultat prvog poluvremena utakmice na Tušnju.

Na početku drugog poluvremena šansu za sarajevski klub imao je Krpić, a nakon toga slabo je pokušao Mujezinović. Zec je šutirao u 64. minuti, a nedugo nakon toga Ermina je zamijenio njegov brat Asim. Velika šansa za domaće viđena je u 69. minuti kada je Saračević izašao sam na golmana Fejzića.

Plavi su imali dvije velike šanse. Hajdarević je pogodio prečku, a onda je Fejzić odbranio šut Sadikovića. U 75. minuti debitovao je Faris Zubanović, sin nekadašnjeg napadača Željezničara Hadisa. Ušao je umjesto Saadikovića.

 (ScSport/SB)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...