Njemački proizvođač automobila Volkswagen donio je konačnu odluku kako će legendarni Type 2 dobiti nasljednika, i to sa električnim pogonskim sklopom.

Radit će se o drugom modelu, koji će se temeljiti na platformi MEB, rezerviranoj za električne modele, dok će prvi biti produkcijska izvedba konceptnog modela ID. Volkswagen je ovaj novitet već najavljivao s par futurističkih modela, a posljednji u nizu je bio Budd-e.

Produkcijski model kupcima će ponuditi unutrašnjost u koju će se moći smjestiti do sedam putnika.

Napredne baterije će biti smještene u podnici, što znači kako će težište vozila biti nisko, raspodjela mase optimalna, a ponuda prostora unutar putničke kabine značajna u odnosu na vanjske dimenzije vozila. Motor snage oko 165 KS trebao bi biti smješten pozadi te će pokretati zadnje točkove. MEB platforma omogućuje i pogon na sva četiri točka s manjim motorom na prednjoj osovini.

Očekivana autonomija će iznositi oko 500 km, a kupci mogu očekivati bogatu opremu pa i određeni sistem autonomnog upravljanja. Produkcijski ID bi na tržište trebao stići tokom 2019, a novi Type 2 se može očekivati otprilike godinu dana kasnije.

KOMENTARI:
Loading...