Malo je reći da je Tesla okrenula automobilsku industriju naglavačke, te natjerala velike proizvođače automobila da požure s projektom električnih motora, piše tportal.hr.

Ipak, Tesla nije bez mana. Kao pionir u industriji električnih vozila, njihovi automobili nerijetko imaju brojne probleme s kojima se konvencionalni, etablirani automobili, ne susreću. Primjerice – pretjerano grijanje, odnosno hlađenje prilikom korištenja maksimalnih performansi.

Iskusio je to iz prve ruke i najpopularniji voditelj Top Geara – Chris Harris, koji je najsnažniji model iz Palo Alta – Model S P100D usporedio s vlastitom tetkom kojoj je uvijek prehladno ili prevruće.

Nije ga oduševio ni bljedunjavi interijer s jeftinom kožom, kao i ponašanje automobila na neravnim cestama gdje se ovjes teško nosi s gibanjima karoserije, što kod putnika i vozača može izazvati mučninu.

Zato ga je oduševilo ubrzanje i performanse elektromotora i baterijskog sklopa, te apsolutna tišina unutar kabine tokom vožnje otvorenom cestom.

Sve u svemu, unatoč neskrivenom oduševljenju pojedinim Teslinim karakteristikama, reklo bi se da se Model S P100D nije pretjerano dojmio Harrisa, no to ne znači da neki od nadolazećih modela američkog proizvođača električnih automobila neće u tome uspjeti.

Na pamet nam pada, recimo, novi roadster.

KOMENTARI:
Loading...