Ako koristite iPhone i on postane neobično spor, rješenje je vrlo jednostavno. Zadržite “power” taster dok se ne pojavi ekran za odjavljivanje iOS sistema i gašenje iPhonea. Onda, umjesto da ga ugasite ili resetujete stisnite “home” taster i zadržite ga stisnutim nekoliko sekundi. To će resetovati RAM memoriju iPhone uređaja i očistiti je od skrivenih i dalje aktivnih aplikacija u pozadini. Odmah ćete osjetiti da je iPhone brži.

Ako koristite Android telefon i on iznenada postane spor, također, postoji vrlo brz trik koji će vam, kroz Developer Options, omogućiti da sredite tri najčešće opcije koje “koče” brz rad Android telefona….

Na Androidima, da bi omogućili brži rad, prvo je potrebno aktivirati “Developers Options”, koji će se pojaviti u “Settings” meniju, pa odmah idite tamo.

Skoknite na dno “Settings” liste i potražite meni “About”. Kad uđete, pronađite “Build number” informaciju i dodirnite je sedam puta. Ako je sve kako treba nakon sedmog tapa vidjet ćete obavještenje “You are now a developer!”. “Settings” sad ima “Developers Options” aktivan.

Uđite u “Developer options” meni i tapnite “Off” slajder gore desno, da pređe u “On”. U menijima “Window animation scale”, “Transition animation scale” i “Animator duration scale” isključite animacije odabirom “Animation Off” ili ih podesite na “0.5X” vrijednost.

KOMENTARI:
Loading...