5.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 5 Decembra, 2021

Trilogija Grand Theft Auto stiže na konzole i PC u novembru, pogledajte trailer

Kompanija Rockstar Games će u novembru na tržište plasirati trilogiju igre Grand Theft Auto, koja će uključivati poboljšane verzije igara GTA III, Vice City i San Andreas.

Paket od tri igre je nazvan Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, a donosi brojna grafička poboljšanja već poznatih igara.

Digitalna verzija će biti dostupna od 11. novembra po cijeni od 59,99 dolara, a moći će se igrati na konzolama Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X i S, kao i na PC-u putem Rockstar Games Launchera.

U prvoj polovini 2022. godine trilogija stiže na iOS i Android.

Fizičko izdanje se očekuje 7. decembra.

Pretplatnici Xbox Game Passa će od prvog dana moći preuzeti Grand Theft Auto: San Andreas – The Definitive Edition, dok Grand Theft Auto III – The Definitive Edition stiže na PlayStation Now 7. decembra.

Svaku od tri igre je unaprijedila kompanija Grove Street Games te je obavila ogroman posao kako bi one bile ljepše i igrivije u odnosu na verzije za PlayStation 2. Rockstar je koristio Unreal Engine i u potpunosti promijenio sistem osvjetljenja, a grafička poboljšanja se vide u svakom dijelu igara. Promjene se odnose i na poboljšanje sjene, vremenske prilike, odraze, modele likova i automobila. Povećan je draw distance, površine su bolje urađene, a rezolucija tekstura objekata, oružja, puteva i unutrašnjosti je značajno bolja.

Za Nintendo Switch je omogućeno žiroskopsko ciljanje, a ekran osjetljiv na dodir se može koristiti za zumiranje ili okretanje kamere, kao i za odabir opcija u menijima.

PC verzija “teška” 45 GB podržava Nvidia DLSS tehnologiju koja omogućava gamerima da bolje iskoriste različite grafičke kartice bez primjetnog pada u vizuelnoj kvaliteti.

Ova trilogija ujedno obilježava 20. godišnjicu igre Grand Theft Auto III koja se pojavila na konzoli PS2.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci