ZA razliku od ostalih tradicionalnih igrača u autoindustriji, BMW drži tehnološki korak u pogledu elektrifikacije automobila, a sada je sa svojom ponudom upoznao i hrvatsku javnost.

U ekskluzivnom prostoru dvorca Martinis Marchi na otoku Šolti odabranim gostima BMW je predstavio iPerformance ponudu iz BMW-a, u okviru koje bavarski gigant nudi elektrificirane izvedbe svojih modela, od obiteljski nastrojene serije 2 do ekskluzivne poslovne limuzine, serije 7.  Tehnologija iPerformance  koja kombinira TwinPower turbo-benzinske motore i elektromotorni pogon od proljeća je dostupna i na modelu X5. 

Predstavljanje inovativne serije na hrvatskom tržištu održalo se u sklopu partija “Ancient Rom” koji je atraktivnim programom vratio posjetitelje u vremena antičkog Rima. Posjetitelji su se s elektrificiranim BMW-ima mogli upoznati iz prve ruke, na probnim vožnjama te se uvjeriti kako ekološka vožnja na struju nužno ne znači odmak od klasičnog poimanja automobila. 

Distributer BMW-a za Hrvatsku optimistično gleda na plasman u okviru hrvatskog tržišta. “U ponudi su trenutno pet modela čija osnovna cijena nije veća od ‘običnih’ vozila, a s obzirom na PPMV može biti i manja. Riječ je o seriji koja iskorištava najbolje od električnog pogona, uz zadržavanje svih karakteristika klasičnih automobila”, kratko je komentirao Filip Kralj iz tvrtke Tomić&Co.

Bogati program na Šolti upotpunjen je modnom revijom Anamarije Asanović i promocijom nekoliko ekskluzivnih brendova poput Sunseekera. 

Komentari: