Direktor Duerheimer kaže kako se ovakvoj odluci ne treba čuditi pošto trenutno crossover modele razvijaju Maserati, Lamborghini, pa čak i Rolls Royce

Bentleyev direktor Wolfgang Duerheimer potvrdio je za Automotive News kako dizajneri ubrzano rade na novoj verziji Bentayge. Otkrio je i kako će taj model biti inspiriran konceptom EXP 10 Speed 6, odnosno kako će izgledati kao njegova crossover izvedba. Prema njegovim riječima možemo slobodno zaboraviti na stari (dobri) Bentley.

Duerheimer kaže kako se ovakvoj odluci ne treba čuditi, jer trenutno crossover modele razvijaju Maserati, Lamborghini, pa čak i Rolls Royce. Bentley jednostavno želi spremno dočekati konkurenciju, a možda će je i preduhitriti.

Pretpostavlja se kako će Bentaygea u coupe izdanju biti pokretana istim 6.0 V12 biturbo motorom sa 608 KS i 900 Nm. Realno je očekivati još bolje performanse, odnosno oko četiri sekunde za ubrzanje do 100 km/h i maksimalnu brzinu od 300 km/h.

Iako model još nije odobren od direktora u kompaniji Volkswagen, realno je očekivati kako će zeleno svjetlo zajedno sa proizvodnom izvedbom, prije spomenutog koncepta, dobiti do kraja godine. Rasni sportaš bi mogao imati električni pogon, a očekuje se snaga od 500 KS uz doseg od 500 km i maksimalnu brzinu od 320 km/h. Naravno, radit će takav i klasičan benzinac, vjerovatno s modificiranim Audijevim 4.0 V8 twin turbo motorom.

KOMENTARI:
Loading...