Najpopularnija metoda ‘odmora’ od poznate društvene mreže ima svoja posebna pravila – evo na što treba obratiti pažnju.

Prije nego što se bacimo na nabrajanje potrebno je definirati razliku između brisanja i deaktiviranja Facebook profila. Deaktiviranje je napravljeno za ljude koji nisu sigurni oko brisanja. Brisanje profila je malo drastičniji potez – ako izbrišete Facebook profil, vaši podaci će nestati, piše tportal.

Pretraga u Facebooku nakon deaktivacije

Ako deaktivirate profil, više se nećete pojavljivati u rezultatima Facebook pretraga. Vaš profil i vaši lajkovi će nestati sa Facebooka, no i dalje će biti pohranjeni u njihovoj bazi podataka.

Ako izbrišete Facebook profil, vaš profil će jednostavno nestati. Puno brisanje se, doduše, neće desiti odmah već nakon definiranog vremenskog roka – u slučaju da se ipak predomislite. Facebook će vaše podatke i profil arhivirati 90 dana nakon zahtjeva za brisanjem, a vaš profil ostat će nedostupan. Nakon konačnog birsanja neke informacije o vama će i dalje postojati, no većina toga će biti obrisano. Ukratko – pretvorit ćete se u statistiku.

Što će biti s mojim komentarima?

Ako deaktivirate profil, vaće objave neće biti javno vidljive, a neće ih moći pročitati ni vaši prijatelji. Vaš cijeli profil neće više biti vidljiv. Što se komentara tiče, Facebook ih neće izbrisati zato jer vam potiho želi dati do znanja koliko ste dugo s njima i kako bi bilo šteta da otiđete. Vaše ime će biti vidljivo kao običan tekst, a vaša profilna slika bit će zamijenjena onom osnovnom.

Ako se odlučite kojim slučajem vratiti, sve objave i komentari biti će tamo gdje ste ih ostavili. U slučaju brisanja profila, Facebook tvrdi da će svi vaši podaci biti izbrisani za tri mjeseca – uključujući komentare, reakcije i objave.

A što će biti s Messengerom?

Bez obzira deaktivirali li vi Facebook profil i dalje možete koristiti Messenger. Ako deaktivirate profil, Facebook će vas pitati želite li deaktivirati i Messenger. Ako odgovorite sa ‘ne’ informacije u vašoj aplikaciji bit će očuvane. Ako odlučite ne koristiti uslugu za instantne poruke, uvijek možete odvojeno deaktivirati Messenger.

U nekim slučajevima morat ćete ponovno instalirati Messenger nakon što deaktivirate Facebook. Ako izbrišete Facebook, morat ćete se ponovno prijaviti u aplikaciju, no ovog puta pomoću telefonskog broja.

Mogu li ljudi i dalje vidjeti moje poruke ako deaktiviram Facebook?

Kratki odgovor je – da. Poruke će se moći slati i primati sve dok imate pristup internetu. Ukoliko izbrišete Facebook, dosadašnje poruke bit će oslovljene na ‘Korisnika Facebooka’. Na njih se neće moći odgovarati – slično stvar kao i kada nekoga blokirate.

Loading...