Kompanija Škoda je u Ženevi predstavila konceptni model VisionS. Riječ je o najavi novog češkog SUV-a, te budućnosti porodičnih linija, odnosno izgleda sljedećih modela ovog proizvođača.

VisionS je dimenzija 4,70 x 1,91 x 1,68 metara, dok mu međuosovinski razmak iznosi 2,79 m. U unutrašnjost ovog modela se može smjestiti šest osoba na isto toliko zasebnih sjedišta. Pokreće ga plug-in hibridni sistem, kojeg čine jedan benzinski i dva električna motora.

Interijer je moderno uređen i bogato opremljen. Ističu se digitalna instrumentna ploča, te još dva prednja zaslona – putem kojih se upravlja infotainment sistemima – dva tzv. pametna telefona integrirana u prednje rukohvate, zadnji infotainment sistem i kožne presvlake.

Ispod haube se krije 1,4-litreni TSI motor sa 156 konjskih snaga, koji ima najveći okretni momenat od 250 Nm. Električni motor ima 55 KS i najveći okretni momenat od 220 Nm, koji je integriran u 6-stepenski DSG mjenjač, koji pokreće prednju osovinu. Za zadnju osovinu, koja se uključuje prema potrebi, zadužen je drugi električni motor snage 116 KS i najvećeg okretnog momenta od 270 Nm.

Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa iznosi 225 KS, a VisionS će do 100 km/h ubrzavati za 7,4 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 200 km/h. Istovremeno, mješovita potrošnja ovog automobila će iznositi oko 1,9 litara na pređenih 100 km.

KOMENTARI:
Loading...