Najveća društvena mreža na svijetu je predstavila nove, velike promene na dvodnevnoj konferenciji F8 koja je počela juče.

1. Video u 360 stepeni
Facebook će uskoro imati podršku za video snimke napravljenih uz pomoć kamere koje snimaju u 360 stepeni. To je slična tehnologija koja se koristi za Google Maps Street View projekat i korisnici će moći da se “kreću” kroz video prevlačenjem miša.

2. Kupovina unutar Messengera
Posebna aplikacija za dopisivanje uskoro će biti integrisana u sajtove za prodaju. U budućnosti, kada korisnik bude planirao kupovinu preko interneta, dobiće mogućnost da se poveže putem Facebook naloga kako bi mu kompanije slale notifikacije direktno u Messenger. To bi trebalo da smanji broj mejlova koji obavještavaju korisnike o kupovini.

3. Odgovoravanje na poruke kroz druge aplikacije
Messenger će od sada biti otvoren za aplikacije od “treće strane”, što znači da će druge aplikacije moći da se integrišu u osnovnu FB aplikaciju. Na taj način korisnik će dobiti mogućnost da direktno koristi video, gifove i slične stvari za dopisivanje, bez potrebe da kopira sadržaj. Ujedno, Messenger sada omogućava direktno instaliranje kompatibilnih aplikacija.

4. Nov način embedovanja videa
Do sada kada je neko želio da dijeli video sa FB mogao je to da učini samo uz pomoć linka, a od sada je moguće preuzeti embed kod i tako postavljati video na druge sajtove.

5. Promjena kod komentara
Ukoliko ste neki komentar postavili na određenom sajtu, a vaš FB nalog je povezan sa tim sajtom, očekujte da se vaš komentar pojavi i ispod posta na Facebooku. Ova promena će doneti više opcija medijskim kompanijama da popularišu svoj sadržaj.

6. Kontrola uređaja
Kompanija je najavila promjene i za programere. Naime, oni će sada moći da prave softvere za kontrolu raznih uređaja putem Facebooka. Ovo je koncept koji se nalazi u eksperimentalnoj fazi, ali čelnici ne žele da kasne za trendom Internet of Things.

7. Analitika za developere
Još jedna promjena koja se odnosi na programere donosi mogućnost detaljnog pregleda interakcije korisnika njihovih aplikacija.

KOMENTARI:
Loading...