Samsung Galaxy S6 je model koji se u potpunosti razlikuje od svojih prethodnika.

Ovom šestom po redu, top modelu iz “Samsungove” radionice, naprosto ne možete da se ne divite i ne poželite da ga imate uz sebe.

S brojem koji označava model S6 podudaran je broj zasebnih cjelina kojima su se s posvetili u “Samsungu” u cilju postignuća naprednih tehnoloških rješenja, pa se tako uz dizajn, koji je evidentno na prvom mjestu, radilo na usavršavanju ekrana, kamere, brzini i načinu punjenja, unapređenju performansi i poboljšanju sigurnosti uređaja.

Opšteprihvaćeni naziv telefona premijum klase – flagship (admiralski brod) dobio je puno značenje pojavom modela Galaxy S6 za čiju izradu su korišćeni materijali koji se koriste u nautici. Tako je dizajnersko rješenje zatvorenog unibody kućišta na svjetlost dana izašlo kombinovanjem stakla Gorilla Glass 4 i aluminija, oplemenjeno bojama poput biserno bijele, safirno crne, zlatno-platinaste i topaz plave boje.

Samsung Galaxy S6 dolazi sa 16 MP kamerom sa Sonyjevim IMX240 senzorom. Objektiv ima optičku stabilizaciju slike, zatim tu su i autofokus, fokus osjetljiv na dodir, selektivni fokus, neprekidno snimanje, digitalni zoom i snimanje panoramskih fotografija. Ovdje je zanimljivo istaći prečicu kojom se bez otključavanja telefona sa dvostrukim pritiskom na tipku Home pokreće kamera.

Telefon koristi prvi 14-nanometarski procesor sa Exynos 7420 chipset-om u kombinaciji sa četiri jezgra Cortex-A57 i četiri jezgra Cortex-A53, koja rade na 2,1 GHz i 1,5 GHz, a podržava Android 5.0.2 Lollipop operativni sistem, te posjeduje 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije.

Baterija 2.550 mAh je integrisana i nije izmjenjiva, a podržano je bežično punjenje i brzo punjenje – za deset minuta čime se dobija do četiri sata autonomije. Galaxy S6 opremljen je poboljšanom mobilnom sigurnosnom platformom Samsung KNOX koja obezbjeđuje sigurnost podataka i privatnosti korisnika.

KOMENTARI:
Loading...